کد خبر: 1295070
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
علی لاریجانی که چندی پیش گفته بود روش امریکایی‌ها ایران را به سمت ساختن سلاح هسته‌ای می‌برد، دیروز فرصتی یافت تا آن اظهارنظر را به نوعی تصحیح کند. البته این‌گونه تحلیل‌ها در رسانه‌ها مرسوم است، اما از زبان یک فرد سیاسی با عناوین شغلی مشخص معنای خود را می‌دهد که باید هماهنگ‌شده باشد تا نیازی به تصحیح و تکذیب آن نشود. لاریجانی با این‌حال این‌بار نیز زبان تیز خود را به روی امریکایی‌ها کشید و البته در این کار با مسئولان وزارت خارجه به نوعی هماهنگ شد. او با کنایه گفت «امریکا ما را تهدید می‌کند و می‌گوید ما ۸۰۰ بار یمن را کوبیدیم ولی ایران مقصر است! اگر شما قدرت دارید و داشتید یمن را می‌گرفتید ولی آنجا گیر کردید. تاریخ هم نشان می‌دهد هر کسی وارد یمن شد سالم از آنجا بیرون نیامد. شما که خیلی اهل مذاکره هستید بروید با یمنی‌ها مذاکره کنید به ما چه ربطی دارد؟!»

جوان آنلاین: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وقتی دشمنان فشار می‌آورند جمهوری اسلامی باید به نوعی از خود دفاع کند، گفت: باید توجه داشت که ما نمی‌توانیم فقط در اینجا صلوات بفرستیم. جمهوری اسلامی فلج نیست و این نکته مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد. 
دکتر علی لاریجانی روز گذشته در مراسم بزرگداشت استاد شهید مرتضی مطهری در دانشگاه شاهد با عنوان «از فلسفه مطهری تا فلسفه مذاکرات» درباره مذاکرات ایران با امریکا با بیان اینکه در این مورد باید از وزیر خارجه سؤال کنید، گفت: من نظر خود را بیان می‌کنم که مسئله مذاکره یا عدم مذاکره و این امور، مدار منافع ملی کشور است. نه حسن ذاتی دارد و نه قبح ذاتی. زمانی که شما فکر می‌کنید منافع کشور باید از طریق مذاکره تأمین شود، باید توجه داشته باشید که اگر مذاکره به منافعش نرسد، دلیلی برای ادامه آن وجود ندارد. بنابراین، این موارد هیچ‌کدام ابزار مذاکره نیستند. 
مشاور رهبر معظم انقلاب افزود: فرض کنید شما می‌خواهید بگویید که می‌خواهیم مسئله هسته‌ای را از این وضعیت نجات دهیم و دچار تحریم‌ها شده‌ایم. آیا فکر می‌کنید اگر مذاکره شود، مفید است؟ مذاکره به زمان و شرایط بستگی دارد. اینکه چرا ما با این چالش در مسئله هسته‌ای مواجه شدیم؟ حقیقتاً این یک مسئله حقوقی نیست، زیرا اگر آژانس نظر می‌داد، دیگر دلیلی برای مذاکره وجود نداشت. ذات این مسئله سیاسی است. 
 اهل مذاکره‌اید بروید با یمن مذاکره کنید
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در اظهار نظری کنایه‌آمیز به امریکایی‌ها گفت: الان ما را تهدید می‌کنند می‌گویند ما ۸۰۰ بار یمن را کوبیدیم ولی ایران مقصر است! اگر شما قدرت دارید و داشتید یمن را می‌گرفتید ولی آنجا گیر کردید. تاریخ هم نشان می‌دهد هر کسی وارد یمن شد سالم از آنجا بیرون نیامد. شما که خیلی اهل مذاکره هستید بروید با یمنی‌ها مذاکره کنید به ما چه ربطی دارد؟ مسئله یمن چه زمانی به‌وجود آمد؟ از زمانی که عربستان سعودی شروع کرد به حمله کردن به یمن؛ یمنی‌ها مقاومت کردند و شدند این نیرویی که الان هستند. 
 لاریجانی با طرح این سؤال که چرا این‌گونه است، ادامه داد: دنیای امروز قلدرمآبی دارد و زور می‌گویند. ایران می‌گوید من دانش هسته‌ای لازم دارم و چارچوب‌های پذیرفته‌شده را قبول دارم و رعایت می‌کنم. اما آنها می‌گویند نظر ما این نیست و زور می‌گویند. وی با اشاره به موضوع تحریم‌های غرب و امریکا علیه ایران، افزود: تحریم‌ها فقط به مسئله هسته‌ای مربوط نمی‌شود. تحریم‌هایی که امریکایی‌ها علیه ایران اعمال کرده‌اند، تنها به موضوع هسته‌ای مربوط نیست و جنبه‌های مختلفی دارد. این تحریم‌ها ریشه در دوره‌ای دارد که ایران جزو اقمار امریکا بود و آنها نمی‌خواستند این موقعیت را از دست بدهند. انقلاب اسلامی شد و ایران گفت من مستقل هستم، نه زیر بار شوروی می‌روم و نه زیر بار امریکا. به همین دلیل، آنها مسئله‌آفرینی کردند. 

 ایران زیر بار زور نمی‌رود
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که ایرانی‌ها تمدن عمیق و سابقه‌ای بزرگ دارند و به همین دلیل مانند برخی کشور‌ها نیستند که از طریق تاریخی تسلیم شوند. آنها زیر بار هر چیزی نمی‌روند. ممکن است مذاکره‌ای که درحال حاضر انجام می‌شود به نتیجه برسد یا نرسد، بستگی دارد به اینکه چقدر انصاف و عقلانیت در اداره وضعیت جهانی وجود داشته باشد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: مشکلاتی وجود دارد و بسیاری از ضوابط و مقرراتی که در دنیا وضع می‌شود، ظاهرش این است که نظامات بین‌المللی نشسته‌اند و تصمیم می‌گیرند، ولی در واقع پشت این قضایا قدرت است. اکنون امریکایی‌ها تصوری پیدا کرده‌اند که زمان تحقق قدرت خودشان است. 

 مبنای مطهری عقل گرایی و سعادت جامعه بود
لاریجانی در پاسخ به سؤالی درخصوص دیدگاه شهید مطهری درخصوص مذاکرات، گفت: سؤال شما این است که آقای مطهری اگر زنده بودند نظرشان درباره مذاکره چه بود، من نمی‌دانم، چراکه ایشان در قید حیات نیستند. اما آیا مذاکره خوب است یا بد؟ به نظر می‌رسد که مبنای ایشان، عقل‌گرایی و سعادت جامعه بوده است. من نمی‌توانم از جانب ایشان صحبت کنم، اما اگر مذاکرات جنبه ابزاری دارد و هدف نیست، باید گفت که مذاکرات باید بر مدار منافع ما باشد. ممکن است در یک زمان حکومت یا نخبگان و دانشجویان این مذاکرات را بپذیرند یا نپذیرند. این بستگی دارد به اینکه آیا از این مذاکرات نفعی برای جامعه حاصل می‌شود یا خیر. 
لاریجانی درباره شخصیت استاد مطهری گفت: تفکرات مطهری به‌عنوان راهگشایی برای یک نسل فعال در صحنه اجتماعی، حائز اهمیت بوده است. چند ویژگی ایشان وجود دارد که به نظر می‌رسد بیش از خاطرات و خصوصیات فکری ایشان اهمیت دارند. یکی از مسائل مهمی که ایشان در آثار و سلوک خود دنبال می‌کردند، وجود یک هدف روشن در آثار، درس‌ها و تعاملاتشان بود و آن، سعادت کشور و مسلمانان بود. این سعادت در ابعاد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تجلی می‌یابد. 

 تذکر نباید با اوقات تلخی باشد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی از سخنان خود درخصوص امر به معروف و نهی از منکر در جامعه با بیان اینکه متأسفانه در جامعه ما با اوقات تلخی تذکر می‌دهند، گفت: نظر شهید مطهری این بود که حکومت باید بستری را فراهم کند که فرد با اراده خودش به سمت گناه نرود؛ درحالی که شما اراده فرد را سلب می‌کنید. وی با بیان اینکه شهید مطهری فرصت می‌داد تا حرف جوانان شنیده شود و بر اساس آن به راه حل برسند، گفت: ایشان امر به معروف و نهی از منکر را باعث زنده شدن جامعه می‌دانست و معتقد بود وقتی می‌خواهید فردی را راهنمایی کنید، باید احساس کند دلسوزانه دارید حرف می‌زنید.
 
 مقاومت بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی آغاز شد
لاریجانی در پاسخ به سؤالی درباره شکل گرفتن نیرو‌های مقاومت در منطقه گفت:حزب‌الله در لبنان چه زمانی به وجود آمد؟ آیا ما آن را به وجود آورده‌ایم؟ آیا این‌طور نبود که وقتی اسرائیل بیروت را گرفت، حزب‌الله شکل گرفت. در واقع، نیرو‌ها احساس کردند که کشورشان اشغال شده و بنابراین تصمیم به تشکیل گروه‌هایی گرفتند، زیرا ارتش لبنان نتوانست از خود دفاع کند. مقاومت لبنان در برابر تجاوز اسرائیل آغاز شد. در عراق هم همین‌طور است. لاریجانی تأکید کرد: سؤال من این است که کدام کشوری از اشغال خوشش می‌آید، این سؤال مهمی است. وقتی کشوری اشغال می‌شود، به شما دموکراسی نمی‌دهند. در دیگر نقاط نیز همین‌طور است. اکنون هم در سوریه، هر قسمتی از کشور اشغال شده، اگر مردم مقاومت کنند، گردن ما می‌اندازند. در حالی که این موضوع به ما ربطی ندارد. وی در ادامه گفت وقتی دشمنان این‌قدر فشار می‌آورند جمهوری اسلامی باید به نوعی از خود دفاع کند، باید توجه داشته باشید که ما نمی‌توانیم فقط در اینجا صلوات بفرستیم. جمهوری اسلامی فلج نیست و این نکته مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد. 

 دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه ما دنبال این نیستیم که به سمت سلاح هسته‌ای برویم، گفت: اینکه دیگران از این وضعیت سوءاستفاده می‌کنند، واقعیتی است که باید با چشم بینا به آن نگاه کنیم. البته تصمیم‌گیری در این زمینه بر عهده شورای عالی امنیت ملی و رهبری است و من نظر شخصی خودم را بیان می‌کنم. وی درباره انتقاد‌ها نسبت به ایران گفت: وقتی کشوری قدرتمند است انتقاد‌ها هم به آن زیاد می‌شود بنابراین تحمل این را داشته باشید که انتقاد به جمهوری اسلامی افزایش پیدا کند. باید توجه داشته باشید که این کوچک کردن ایران نیست. سؤال این است که چرا این کشور‌ها ما را تحریک می‌کنند برای اینکه ما دشمنانی داریم که به روشنی تعریف شده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار